• betonkanorace2018
De BetonKanoRace is een jaarlijks terugkomende competitie tussen teams van verschillende hogescholen en universiteiten uit diverse Europese landen. Het doel is om een betonnen kano te ontwerpen en te bouwen en op verschillende categorieën te concurreren.
02 May 2018

Betonkanorace 2018

Toen de studenten van Avans Hogeschool aan Solid Services vroegen om een bijdrage te leveren aan de betonkanorace 2018 stonden wij meteen in de startblokken. De studenten van Avans doen al een aantal jaren mee aan het jaarlijkse evenement waarbij zij zelf een kano-ontwerp moeten maken, de bouw moeten verzorgen en uiteindelijk zelf moeten racen.

  • Aanbrengen van de 1e laag mortel in de mal.
  • Aanbrengen van koolstof wapening (S&P ARMO-mesh).
  • Aanbrengen van koolstof wapening (S&P ARMO-mesh).
  • Inbedden van de wapening in een 2e mortellaag.

Het team van Avans wilde dit jaar voor het eerst afstappen van traditioneel beton. Eerder werd al eens een prijs gewonnen voor de zwaarste kano. Dit jaar is het doel om mee te dingen naar prijzen in de categorie lichtste kano.
Om tot een innovatief, lichtgewicht mengsel te komen is door Solid Services en Team Avans de samenwerking gezocht met Cugla en Pakor. Hieruit is een handmatig verwerkbare lichtgewicht mortel ontstaan. 

De sterkte van de kano wordt naast de mortel gehaald uit een lichtgewicht wapeningsnet op basis van carbon (ARMO-mesh) dat door S&P is geleverd.

Het team Avans bestaat uit 15 studenten uit diverse leerjaren van de opleidingen Civiele Techniek en Bouwkunde.

De race wordt gehouden in het weekend van 25 tot 27 mei aan het E3 Strand in Eersel.

Voor meer informatie kijk je op www.betonkanorace.eu