Solid Services is hét engineering- en adviesbureau voor het realiseren van duurzaam beheer en onderhoud van betonnen gebouwen en constructies.

Betononderzoek brengt de conditie van de betonnen constructie in kaart

Dankzij een geoefend oog voor betonschade, een geavanceerd laboratorium en beproefde onderzoeksmethoden brengen wij accuraat de conditie van uw betonnen constructie in kaart.

In een vooraf overeengekomen inspectie- en onderzoeksvoorstel wordt omschreven wat de scope van de werkzaamheden is en welke onderzoeksmethoden worden ingezet om de conditie van de constructie en eventuele schades in kaart te brengen. De inspectie en schade-analyses vormen de basis voor het opstellen van een herstel- of onderhoudsadvies.

Inspectie te land, ter zee en in de lucht
Solid Services gaat letterlijk ter land, ter zee en in de lucht voor de benodigde inspecties. Met hangbakken, hoogwerkers, gecertificeerde abseilers (rope access) en duikers inspecteren wij elke constructie van binnen en van buiten.

Monstername en onderzoeken op locatie
De inspectieteams van Solid Services zijn volledig uitgerust voor het uitvoeren van monstername en onderzoeken op locatie. Door middel van elektromagnetische veldsterktemeters of radartechnieken wordt bijvoorbeeld de wapening op non-destructieve wijze in kaart gebracht. Daarnaast beschikt Solid Services over geavanceerde apparatuur om corrosie-activiteit van wapening in beton in kaart te brengen.
Indien noodzakelijk worden uit de constructie kernen geboord voor het uitvoeren van diverse laboratoriumonderzoeken. We controleren bijvoorbeeld de sterkte en duurzaamheidseigenschappen of bepalen de mate van indringing van voor beton of (wapening)staal schadelijke stoffen zoals CO2 en chloriden.