Solid Services is hét engineering- en adviesbureau voor het realiseren van duurzaam beheer en onderhoud van betonnen gebouwen en constructies.

Creëren van Awareness

Behoud van bestaand vastgoed wordt steeds belangrijker. Met beton als meest toegepaste bouwmateriaal ter wereld, staan we op dit gebied voor grote uitdagingen. Het beheren en onderhouden van betonconstructies is een specialisme dat Solid Services als geen ander verstaat.

Dat beton onderhoud behoeft, is inmiddels duidelijk. Onduidelijk is echter dat bestaande constructies tegenwoordig vaak hogere belastingen of normtechnisch gezien veel hogere belastingen moeten kunnen weerstaan. In combinatie met voor beton of (wapening)staal schadelijke stoffen die een constructie binnendringen, kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Onderhoud is noodzakelijk voor behoud van een veilige gebouw, een veilige doorgang van verkeer en de continuïteit van productieprocessen.

Continuïteit in uw processen waarborgen
Solid Services levert een bijdrage aan een veilige leefomgeving en helpt opdrachtgevers de continuïteit in hun processen te waarborgen door tijdig risico’s te identificeren en maatregelen te treffen om onveilige situaties of stilstand te voorkomen. Dit doen we door het uitvoeren van quickscans en inspecties. Solid Services kiest hierbij voor duurzame herstelmethoden en beschermingsprincipes gericht op de beheerstrategie en onderhoudsvisie van haar opdrachtgevers.

Kennis delen
De bewustwording en kennis rondom betononderhoud delen we graag door het verzorgen van opleidingen en trainingen aan bijvoorbeeld vastgoedbeheerders, maintenance-managers, woningbouwverenigingen, aannemers en leveranciers. Daarnaast doceren we aan verschillende opleidingsinstituten en houden we regelmatig lezingen door heel het land.
Solid Services is actief in verschillende brancheverenigingen, zoals VABOR het KB Kenniscentrum en VN Constructeurs. Zo leren wij van anderen en leren anderen weer van ons.