Solid Services voert regelmatig inspecties uit aan afmeer- en verladingssteigers binnen de (petro)chemische industrie. Een goede integriteit van deze constructies is van cruciaal belang voor de voortgang van de verlading en daarmee het productieproces.

Zeesteiger Borsele

De zeesteiger is een aanlegplaats voor schepen om (ruwe) producten van andere raffinaderijen te ontvangen. Een groot deel wordt via leidingen, die op de zeesteiger zijn bevestigd, getransporteerd naar de naastgelegen aardolieraffinaderij.

De betreffende aardolieraffinaderij wil graag nog tientallen jaren gebruik maken van de betonnen zeesteiger. Aangezien de zeesteiger op verschillende plaatse schade vertoont is aan Solid Services gevraagd op welke wijze de restlevensduur verlengt kan worden. Aan de hand van deze klantvraag is Solid Services een inspectie en onderzoek gestart.

Uiteindelijk is door Solid Services geadviseerd de betonschades handmatig te repareren, het betonnen dek op te dikken en het geheel te voorzien van een beschermend coatingsysteem.

Bijzonderheden

De reparatie van de betonnen zeesteiger zal zorgvuldig moeten worden uitgevoerd. De leidingen die op de zeesteiger zijn bevestigd zullen moeten worden gelift en conform de geldende milieueisen mag er geen puin tijdens de reparatiewerkzaamheden in zee vallen. Daarnaast zal het aanleveren van aardolie en het productieproces gewoon door blijven gaan!