In 2012 kreeg Solid Services de Betonprijs Vitaal Beton uitgereikt voor haar bijdrage aan de renovatie van het seinhuis Post T te Maastricht.

Seinhuis Post T

Seinhuis Post T staat op de kop van een perron van NS station Maastricht. Het bouwwerk fungeerde tot 1985 voor de elektrische bediening van wissels en seinen en raakte daarna in verval. Het gebouwtje liep aanzienlijke betonschade op, met name aan de dakluifel en bordessen. Solid Services voerde de inspectie en onderzoeken uit en stelde een herstelplan op voor de renovatie van het seinhuis.

Na het reinigen en stralen van de betonnen ondergrond is alle betonschade gerepareerd en het betonoppervlak geconserveerd. Daarmee is het rijksmonument, dat eigendom is van NS Stations, als erfgoed behouden.

Bijzonderheden

Het markante witte seinhuis, een ontwerp van architect Van Ravesteyn, is tegenwoordig een rijksmonument. Het seinhuis deed tot 1985 dienst, maar raakte daarna in verval. Het had dan ook maar weinig gescheeld of het unieke gebouwtje moest worden gesloopt. Het seinhuis is het laatste nog gave voorbeeld van de vele door S. van Ravensteyn voor de Nederlandse Spoorwegen ontworpen seinhuizen. Door de goede, geheel op de bedrijfstechnisch hoge eisen aansluitende vormgeving – mogelijk door een ingenieuze betonnen draagconstructie – is het seinhuis niet alleen een goed en representatief voorbeeld uit het werk van S. van Ravensteyn, maar ook van het bouwtechnisch en bouwkunstig vermogen van de architectuur der Nieuwe Zakelijkheid.  Het seinhuis is overigens nog helemaal compleet, zelfs het complete bedieningstoestel zit er nog in.