Naar aanleiding van diverse gebreken aan de constructie van de parkeergarage werd aan Solid Services gevraagd om de schades te inventariseren en een advies uit te brengen voor herstel van gebreken en een upgrade van de parkeergarage.

Parkeergarage Rankenstraat

De bewoners aan de Rankenstraat in Tilburg beschikten over een grijs en grauwe parkeergarage met daarop een gietasfalt bovendek dat op veel plekken waterlekkage vertoonde. Veel plasvorming was hierdoor in de onderliggende parkeergarage te zien.

De gemeente Tilburg raadpleegde Solid Services voor een passende oplossing om de lekkages te stoppen en de garage weer helemaal op te fleuren.

Naar aanleiding van het onderzoek dat Solid Services heeft uitgevoerd is het gietasfalt bovendek voorzien van een waterdicht membraam op basis van Polyurea. En om tot slot de parkeergarage een nieuwe fleurige uitstraling te geven is de parkeervloer in de kelder voorzien van een gloednieuw blauwkleurig flexibel coatingsysteem. De overige betonnen delen in de garage zijn voorzien van witte tinten en felgroene accenten.

Bijzonderheden

Polyuera is een kunststof coating die na een kortstondige exotherme reactie een zeer taaie en bijzonder elastische beschermlaag als eindresultaat oplevert. Hoe product kan aangebracht worden middels sproeien of met de roller. In Tilburg is het product verwerkt met de zogenaamde hotspray techniek. Hierdoor was de coating al na enkele seconden belastbaar.