Jetty’s en afmeervoorzieningen havengebied Rotterdam

“Tijdens dagelijkse industriële werkzaamheden zijn afstemming en planning prioriteit”

De Jetty’s maken onderdeel uit van een industrieel bedrijf waar aardolie wordt verwerkt. Eindproducten en halffabricaten uit de fabriek worden uiteindelijk geleverd aan onder andere tankstations. Via de Jetty’s meren schepen aan voor transport van goederen.

De opdrachtgever heeft de vraag aan Solid Services gesteld om de restlevensduur van de Jetty’s in kaart te brengen en de juiste herstelmethoden aan te geven om deze Jetty’s nog tientallen jaren in gebruik te houden.

Door Solid Services worden inspecties uitgevoerd naar de aanwezige schademechanismen aan de Jetty’s. Zowel de stalen onderdelen als de betonnen onderdelen worden onder de loep genomen.
Op basis van de resultaten wordt een prioritering gemaakt voor herstel. Vervolgens wordt een hersteladvies uitgewerkt en het geheel omschreven in een renovatiebestek.

BIJZONDERHEDEN
De inspectie en onderzoeken vinden plaats zowel vanaf de Jetty’s als vanaf het water. Dit brengt secuur planningswerk met zich mee omdat het aanmeren van schepen voor transport of levering van goederen tot de dagelijkse werkzaamheden behoren. Een goede afstemming met de schepen en het betreffende industrieel bedrijf is een absolute must.