De buitenschil van de oude “Parooltoren” aan de Wibautstraat te Amsterdam, tegenwoordig The Student Hotel, is door Solid Services onderworpen aan een grondige inspectie.

The Student Hotel Amsterdam

Solid Services voert periodieke inspecties uit aan de betonnen gevelelementen van The Student Hotel te Amsterdam. De elementen worden beoordeeld op gebreken en onvolkomenheden. Tevens wordt de technische staat van de voegvullingen beoordeeld.

De gevelelementen betreffen betonnen sandwichpanelen met een uitgewassen grindstructuur en zijn een typisch voorbeeld van de grindbetonarchitectuur uit de jaren zestig. Voor het behoud van de betonnen elementen is het van belang dat vocht niet in de elementen kan dringen.
We hebben we de inspectie uitgevoerd met rope access. Ondanks de vooraankondigingen was het voor de hotelgasten vaak even schrikken wanneer er ineens een inspecteur voor het raam hing.

Bijzonderheden

De Parooltoren en het Trouwgebouw, beide ontworpen door Van den Broek en Bakema, vormen samen met door architectenbureau De Geus & Ingwersen ontworpen ambachtsschool uit 1956 een samenhangend stedenbouwkundig ensemble.

In 2012 werd het Trouwgebouw en de Parooltoren aan de Wibautstraat in Amsterdam afgestoten door woningbouwvereniging Stadsgenoot. De panden zijn door Boelens de Gruyter herontwikkeld en in 2016 vestigde The Student Hotel zich hier als eindgebruiker met 573 studenten-/hotelkamers.