Solid Services is hét engineering- en adviesbureau voor het realiseren van duurzaam beheer en onderhoud van betonnen gebouwen en constructies.

25 mrt 2020

Inspectie en onderzoek parkeergarages

De afgelopen dagen voerde Solid Services, in opdracht van de Gemeente Tilburg, onderzoek uit aan de parkeergarage Pieter Vredeplein te Tilburg. Een ideaal moment, omdat door de lage bezetting ten gevolge van de corona-maatregelen het volledige vloerveld en alle detailleringen goed bereikbaar waren en konden worden beoordeeld.

De afgelopen decennia zijn er in ons land enkele honderden parkeergarages gebouwd. Voor een succesvolle exploitatie ging de aandacht van eigenaren en exploitanten aanvankelijk vooral uit naar aspecten als routing, indeling, uitstraling en comfort. Vandaag de dag speelt ook de technische levensduur (of restlevensduur) van parkeergarages een belangrijke rol.

Dat beton niet het eeuwige leven heeft, mag dan inmiddels bekend zijn. Toch worden nog steeds kritische schades waargenomen en moeten parkeergarage sluiten omdat constructies onveilig zijn geworden.

Voorkom problemen en laat uw garage periodiek inspecteren en onderzoeken op aanwezige gebreken en optredende schademechanismen. Juist in deze tijd, nu de bezetting laag is, is het raadzaam de gebreken te inventariseren en indien nodig te laten herstellen.

Meer informatie?

Solid Services kent als geen ander de problematiek rondom parkeren en is een bekende binnen de parkeerwereld. Diverse Gemeentes, Vastgoedbezitters VvE’s en Beheerders gingen u voor en lieten onderzoek uitvoeren naar de restlevensduur van hun parkeergarage(s) om kritische tekortkomingen te voorkomen.

Neem voor meer informatie contact op met Jelle Lecluijze of Harry Viveen.