Inspectie zwembaden

Inspectie zwembaden

Helaas wordt de wereld op dit moment geteisterd door het coronavirus en zijn wereldwijd maatregelen getroffen om verspreiding tegen te gaan. Zo ligt de horeca stil, zijn winkels en locaties waar normaliter sport- en recreatieactiviteiten worden uitgevoerd tijdelijk gesloten.

Op dit moment voert Solid Services inspecties en onderzoeken uit op locaties die gesloten zijn en/of zeer beperkt gebruikt worden. Omdat een groot aantal locaties als bijvoorbeeld zwembaden, parkeergarages en scholen volledig leeg zijn kunnen deze onderzoeken met de richtlijnen van het RIVM doorgang vinden, denk hierbij ook aan bruggen en tunnels welke op dit moment aanzienlijk minder benut worden.

Het chloridehoudende zwemwater kan ernstige schade toebrengen aan betonconstructies. Afhankelijk van de betonkwaliteit en de dekking op de wapening in het beton kan chloride-geïnitieerde wapeningscorrosie ontstaan. Bij dit schademechanisme kan de diameter van de wapening plaatselijk ernstig zijn afgenomen door putcorrosie.

Potentiaalmetingen

Bij chloride-geïnitieerde wapeningscorrosie schuilt het gevaar dat schade en diameter afname van wapening niet altijd direct zichtbaar is. Door middel van potentiaalmetingen kunnen corrosiehaarden in het beton worden opgezocht.